Begeleiding ambulant

Als men een steun in de rug nodig is en het even niet meer ziet zitten of als men een beperking heeft dat niet alles meer wil zo het zou moeten gaan dan is er bij Balans zorg en budget begeleiding aan tevragen.

Een begeleider komt dan bij u thuis en maakt samen met u een schema van met wat u geholpen moet worden en wat er allemaal gebeuren moet om uw doel te bereiken.

Het kan ook zijn dat u een blijvende beperking heeft zodat u elke dag of meerdere momenten in de week een begeleider nodig heeft die u helpt om alle voorkomende dingen te realiseren zodat er op een zo normaal mogelijke manier geleefd kan worden.

Er zijn ook mensen die gewoon het even niet zien zitten dus erg negatief zijn, die proberen we met gesprekken en voorbeelden hoe het beter of anders kan te helpen naar een opbeurende situatie waar ze veel steun aan hebben om ze weer op een positieve lijn te krijgen.

Vraagt u naar de vormen van begeleiding die wij ondersteunen bij Balans zorg en budget

Budgetondersteuning

Veel mensen lopen vast in het beheren van hun inkomen en geven soms meer uit dan er verdiend word of binnenkomt , hier helpen we mee we kijken per week mee hoe alles het beste in structuur gezet moet worden en bij eventuele schulden gaan we samen met de client de schuldeisers aanschrijven om juiste afspraken te bewerkstellingen zodat deze niet meer elke dag in het geheugen
hoeft meegenomen te worden en er weer meer ruimte komt tot normaal functioneren en een positiever leven iedereen vind het zeer mindermatig om met schulden te leven en niemand is een fan van wegkruipen voor schuldeisers.

Begeleid wonen

Ook is er de mogelijkheid om via ons ondersteund te worden bij begeleid wonen dit kan of in een woning van Balans zorg en budget of in een eigen woning ligt aan de beschikbaarheid van het moment.

Er zal dan geholpen worden met alle voorkomende zaken die met wonen te maken hebben d.w.z. koken , wassen , persoonlijke verzorging , boodschappen , huishouden , gezondheidszorg , negatieve gedachtes en alle voorkomende belemmeringen , op afspraak zullen naar mate van zorgbehoefte uren geleverd worden om alles volgens de wens van de client te realiseren.

We hebben een beschikbare dienst die u 24/7 kunt bereiken voor ondersteuning op het moment dat iedereen dicht is.

Dagbesteding

Dagbesteding doet Balans zorg en budget samen met dagbesteding Het Moment te Dedemsvaart daar gaat men samen met de client kijken waar de interesse ligt en dan kijken of er in de dagbesteding of via een bedrijf die deze vorm van werk uitvoert een plek is om hier stap voor stap in te groeien.

Het doel van de dagbesteding is niet om alleen maar bezig te zijn maar ook gerelateerd aan een plek voor de toekomst veel mensen willen graag weer gezien worden als een normaal functionerend persoon die gewaardeerd word voor de vorm van arbeid die hij/zij binnen het bedrijf of dagbesteding verricht dit geeft een client weer een dagritme , het gevoel ik sta er alleen voor word hiermee
afgenomen.